Zpanska Flugan

Det spelas friluftsteater även på ostkusten, närmare bestämt i Kalmar. Ikväll har Zpanska flugan premiär på Krusenstiernska gården som under juli månad förvandlas till en teater under blå himmel. Medverkar gör bland andra Ewa Roos, Suzanne Reuter, Robert Gustafsson och Peter Dalle. De två senare har även bearbetat den tyska originalpjäsen och den utspelar sig nu i Kalmar år 1957. 

Pjäsen skrevs 1914 av Franz Arnold och Ernst Bach. Den har spelats många gånger runt om i Sverige ända sedan 1914. 1992 kunde vi se den på Fredriksdal (under namnet Spanska flugan) med bland andra Nils Poppe, Olof Lundström Orloff, Mia Poppe, Berit Carlberg och Håkan Mohede i rollerna.

Läs mer om Zpanska flugan på: http://www.krusenstiernskateatern.se/



Kommentarer
Postat av: Marie

Men herregud, gör du rekla för konkurrenterna! Detta måste tystas ner! ;)

2010-07-03 @ 14:27:25
Postat av: Charlotte

Nu överdriver du! Hoppas jag... ;)

2010-07-05 @ 18:07:21
URL: http://evarydbergbloggen.blogg.se/
Postat av: Kaj

"Spanska flugan" är verkligen en av de bästa och roligaste farser som skrivits. Jag har sett den i ett flertal versioner men än så länge är det inget som slår Vasateaterns uppsättning från tidigt 80-tal med Carl-Gustaf Lindstedt, Inga Gill, Lasse Berghagen, Stig Grybe och en lång rad andra folkkära komiker i rollistan. Jag kan se den inspelningen om och om igen och fortfarande skratta lika mycket.

Ack vad vore livet utan senap, senap...

2010-07-05 @ 20:51:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0