Eva Rydberg

Alla vet vem väl Eva Rydberg är och vad hon gör, men hur började allt egentligen?


Eva föddes den 20:e juni 1943. Hon började tidigt sin komiska bana, redan på BB i Malmö faktiskt. Hennes miner
roade sköterskorna och alla i hennes omgivning. Hennes familj bestod av mamma Hertha, pappa Karl och storebror Lennart som är 11 år äldre.

Eva visste redan som barn att hon skulle bli berömd. Hon bara väntade på att någon skulle upptäcka henne. Under tiden lekte hon tillsammans med vännerna från gården på Spångatan 63B i Malmö. Eva har alltid varit i farten och kunde aldrig sitta still. Hon dansade och gjorde akrobatik redan som barn. Hon dansade hos Fru Frandsen i Köpenhamn och deltog i IOGTs barnteater. Som tidig tonåring blev hon antagen vid Stadsteaterns balett. När hon bara var 16 år gammal lämnade hon baletten för att vara med i Povels "Knäppupp" i Stockholm.

Efter detta inkliv i Showbusiness testade hon på sångaryrket och sjöng i diverse band bl.a. tillsammans med Janne Schaffer och Ted Åström. Efter det var hon clown ett tag på olika cirkusar och hon agerade och dansade också förstås i olika revyer och liknande.

När Eva var 22 år kom det stora genombrottet som "Anybody" i musikalen "West Side Story" som sattes upp på Odense Teater i Danmark. Detta blev Evas stora succé och recensionerna var väldigt bra...


Kika in snart igen för att läsa mer om denna fantastiska, mångsidiga artist!

Eva som Superskurken Gjerta i 2009 års julkalender


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0