Gröna Hissen

Sommaren 2010 spelas Gröna Hissen på Fredriksdal (ifall någon nu lyckats missa det). Det är en komedi skriven av Avery Hopwood år 1915. Skratt är utlovat då det är äkta makar som blir grundlurade och "uppiggande" drinkar blandas. Drinkar vid namn Gröna Hissen. De blyga och återhållsamma är inte längre så blyga efter några sådana.

Eva har spelat i Gröna hissen en gång tidigare, hösten 96/våren 97 på Palladium i Malmö, då tillsammans med Sven Melander och Håkon Svensson, bland andra.


Gröna Hissen 96/97



I år debuterar Johan Ulveson på Fredriksdal. I övriga roller ser vi Birgitta Johansson, Kalle Rydberg, Anna-Lena Hemström, Fredrik Dolk, Renée Jonsson och Mikael Ahlberg med flera. Pjäsen innehåller från början ingen musik, men den ska vi inte bli snuvade på, utan det blir arrangemang av Margareta Nilsson och sångtexter av Kalle Rydberg. Regin står Anders Albien för. Albien regisserade även den stora succén Hairspray på Chinateter, som spelas nu och månaden ut.

Premiären för Gröna Hissen är den 18 juni och sista föreställningen ges inte förrän den 29 augusti. Senare än vanligt, men spelperioden har förlängts då matinéföreställningarna tagits bort.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0