Guldkärnan 2010

Det blev som bekant ingen Guldmaskgala i år på grund av för få bidrag, således blev det heller inga Guldmasker för Lorden från Gränden. Men, för några dagar sedan, den 14 oktober, hölls galan Guldkärnan 2010 i Helsingborg. Där hyllades lokala profiler i exempelvis kategorierna Årets personlighet och Årets marknadsförare.

Guldkärnan för Årets evenemang gick till ingen mindre än Fredriksdalsteatern och priset mottogs av Eva Rydberg, som var på plats tillsammans med maken Tony Johansson och flera kollegor från Fredriksdalseatern. Motiveringen löd:

"För att Eva Rydberg med sin ensemble år från år drar fulla hus till sina lustfyllda farser och får massor av människor att må bra av hisnande skrattsalvor. Hon för inte bara Nils Poppes tradition vidare utan har sedan länge skapat sin egen."

Även år 2001 mottog Eva en Guldkärna. Då löd motiveringen:

"Du har bevarat och utvecklat en kär tradition i vår stad, som betyder så oerhört mycket för såväl invånare som besökare. Med värme, humor engagemang får du folk att resa från när och fjärran till en av våra fantastiska attraktioner, som vi är så stolta över. I år har du och din ensemble dessutom slagit publikrekord. Vad vore en sommar i Helsingborg utan ett folkligt, festligt, fullsatt Fredriksdal."


Under åren 1966-1997 delades även ett specialpris ut vid namn Måns Bock-priset. År 1974 gick detta till Nils Poppe.


Vi är väl överens om att Eva är väl värd alla utmärkelser hon kan få. Nu hoppas vi på Guldmasken 2011!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0