Sista Gröna Hissen

Som utlovat kommer här nu en liten rapport från sommarens sista föreställning på Fredriksdal vilken ägde rum den 29 augusti. Bättre sent än aldrig. Sista föreställningen = bus på scen, en tradition startad av Nils Poppe för 44 år sedan. Bus blev det - och skratt! Nästan lika mycket från skådespelarnas sida som från publiken!

Anna-Lena Hemström i rollen som Alice Edstrand blev rejält överraskad ett par gånger. Först när kvintetteten The Elevators mitt under den inledande sången tog upp varsin partytuta och helt oväntat tutade henne i öronen. När hon i slutet av pjäsen skulle öppna byrålådan för att packa sina kläder stack det upp en hand ur lådan som slängde kläderna omkring sig.

Klockan på vilken de ringer för att kalla på husan Brita lät inte som vanligt den här kvällen. Istället ljöd hemglassmelodin i högtalarna varpå Johan Ulvesson frågade efter en isglass.

Johan Ulveson ja. Improvisationens mästare, som lockade både publik och medspelare till skratt flera gånger.

Vid ett tillfälle ska Johan Ulveson ta ner en byst från bokhyllan, och då han tagit den ersätts den snabbt med en ny, vilket Eva och Johan som för tillfället är på scen, inte märker. De ser mycket frågande ut när hela publiken brister ut i gapskratt.

Eva ligger vid ett tillfälle och sover under en isbjörnsfäll på golvet. Kören kommer ut och ska sjunga och passar på att kittla Eva under fötterna.

Mycket mer bus blev det denna kyliga, skrattfyllda kväll i augusti och så var den här säsongen över. Men till Trettonhelgen får vi se Gröna Hissen i TV!


Kommentarer
Postat av: sara

ja men lite bus måste man ju ha när det var sissta pjäsen :) såklart annars är det väl inte kul. hoppas att det visas i tv då :D asså den sissta pjäsen :D

2010-09-23 @ 13:00:37
Postat av: Charlotte

Sista Gröna Hissen kommer inte att visas i TV. Inspelningen gjordes en månad tidigare.

2010-09-23 @ 17:33:35
URL: http://evarydbergbloggen.blogg.se/
Postat av: Ia

Var där! Det var Super Roligt!!!!

2010-10-01 @ 14:25:34
Postat av: Charlotte

Det roligaste jag sett på mycket länge!! :)

2010-10-02 @ 21:02:34
URL: http://evarydbergbloggen.blogg.se/
Postat av: Emil

Jag läääääägggnnnngtar så till trettondagen

2010-12-16 @ 14:31:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0