Väder och vind

Visst regnar det på Fredriksdal ibland. Det händer även att det haglar, blåser och åskar. Men väldigt ofta är himlen faktiskt blå och solen skiner över teatern och det är varmt. Ibland för varmt. Detta är en av anledningarna till att det inte spelats några matinéföreställningar av Gröna Hissen i sommar. En solig eftermiddag i juli kan det bli upp emot 40 grader i salongen - och ännu varmare på scen. Istället förlängdes spelperioden med en vecka. Detta för att skona publiken, och skådespelarna.

Men det kan även bli extremväder åt andra hållet. En kväll i slutet av juli förra året fick Lorden från Gränden avbrytas med endast en kvart kvar av föreställningen och publiken fick utrymma salongen. Detta på grund av det fruktansvärda åskväder som inte var många meter bort. Att fortsätta spela skulle vara riskfyllt, med de ljud- och ljusanläggningar som finns. Efter en stund hade dock det värsta ovädret dragit bort och de som stått ut i regnet fick se även upplösningen på historien. Skyfallet lockade dock till en hel del skratt. Både från publikens och skådespelarnas sida.

I teatercaféet på Fredriksdal kan du för fem kronor köpa ett sånt här vykort som även kan användas som solfjäder en varm sommardag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0