Vilken högoddsare!

Fullt upp för Birgitta Rydberg! Samtidigt som hon spelar Singin' in the rain har hon påbörjat nästa projekt - fars med Thomas Petersson. Titeln på denna romantiska komedi är Vilken Högoddsare! och medverkar gör även Ing-Marie Carlsson (som vi såg på Fredriksdal 2007), Robin Stegmar, Anna-Karin Palmgren och Fredrik Olofsson.

Birgitta spelar Matilda, gift med Jesper (Stegmar) och dotter till Ylva (Carlsson). Thomas Petersson spelar den fotbollstokige Leif, vän till Jesper. Naturligtvis blir det överraskningar, hemlighetsmakeri och förvecklingar.

Premiären är i Karlshamn den 5 november och sedan följer föreställningar i Skara månaden efter. Sedan fortsätter gänget år 2011 till Göteborg i januari-februari och Malmö i mars.

Här hittar du en artikel från Sydöstran:
Thomas Petersson valde Karlshamn som premiärortMedlemsträffen 2010

Årets medlemsträff för Eva Rydbergs Officiella Fanklubb ägde rum den 29 juli. Vi var tio glada medlemmar som möttes på Fredriksdal några timmar innan föreställningen för att umgås med nya och gamla ansikten.Som vanligt blev det tipsrunda, citattävling, fika och annat kul. Vad som var mindre kul var att det även blev regn. Men vi var glada ändå, vi var ju på Fredriksdal!Det var dags för föreställningen och vi satt bra på rad 11 och 12. I pausen var det dags att träffa Eva, som var lika glad och trevlig som alltid. Efter en liten pratstund med Eva och en hel del fotograferande var det dags för andra akten och ännu en medlemsträff led mot sitt slut.

Två namn och dubbla roller

Här hittar du en intervju med Birgitta Rydberg som publicerades i Helsingborgs Dagblad innan premiären av Singin' in the rain: Två namn och dubbla roller

Förutom sin roll som Zelda Zanders är Birgitta understudy till Anette Friberg som innehar en av de större rollerna - Lina Lamont.

Här återfinns ännu en intervju, om regn, musikaler och mamma Eva: Birgitta Rydberg får regn på jobbet - igenSingin' in the rain

Den 1 augusti spelade Birgitta och Robert Rydberg sin sista föreställning av Gröna Hissen på Fredriksdal. De ersattes av Katarina Elmberg och Carl-Johan de Neergaard, för nu var det dags för musikal i Malmö! Robert Rydberg medverkar i Monty Python-musikalen Spamalot som har premiär den 24 september på Nöjesteatern i Malmö. För Birgitta återstod tre repetitionsveckor innan premiären av Singin in the rain. Ja, hon repade i Malmö samtidigt som hon spelade Gröna Hissen i Helsingborg. Premiären var i lördags, den 21 augusti.

Läs Sydsvenskans recension här:
Blött en musikal Där hittar du även ett bildpel med bilder från föreställningen.Sweet Charity

Nu får det vara slut på sommarlovet här! Det är ju full rulle ute i teatersverige! Fanklubbens medlemsträff har ägt rum och Birgitta har lämnat Gröna Hissen och spelar nu istället Singin' in the rain i Malmö. Samt repeterar ännu en pjäs... Och snart börjar Eva Rydberg också jobba på sitt nästa projekt. Har du ännu inte sett Gröna Hissen så har du fyra chanser kvar! Sista föreställningen är på söndag! Och självklart ska ni få en rapport därifrån!

Inleder slutet av sommarlovet med en bild på Eva från Sweet Charity. En musikal Eva hade huvudrollen i 1989 i Norrköping och 1991 på Malmö Stadsteater.

Tack för visat tålamod, vi ses snart igen!


RSS 2.0