Eva 50 år

Ja, det är ju 17 år sedan nu. Eftersom Eva fyller år på sommaren, närmare bestämt den 20 juni så har hon firat många födelsedagar med föreställning på Fredriksdalsteatern. 50-årsdagen 1993 var Evas första sommar på Fredriksdal. Och Nils Poppes sista.
Medlemsträff

Sommaren är snart här! Gröna Hissen har snart premiär och självklart är det även dags för medlemsträff på Fredriksdal för Eva Rydbergs fanklubb!

Förutsättningarna för att du ska få vara med är att du betalt medlemsavgiften i år samt att du anmäler dig innan den 12 juni. Alla tidigare medlemmar har fått ett mail med all information. Är du ännu inte medlem men vill bli så vet du nog hur man gör vid det här laget ;)

Precis som vanligt blir det roliga lekar och tävlingar, fika och sol såklart! Och så smyger vi bakom scen i pausen och hälsar på Eva och de andra. Självklart vill vi att just DU ska med, så se till att anmäla dig nu! :) Detta vill du inte missa!

Bjuder på en liten bild från medlemsträffen 2009. Vill du också ha en sådan fin bild på dig, Eva och resten av klubben? Häng med då!
Gröna Hissen

"Under en kväll med Gröna Hissen får Eva Rydberg och Johan Ulveson hälla i sig stora mängder vätska.
– Ja, det är det värsta med rollen, säger Eva. Det blir mest färgat vatten. När vi spelade på Palladium drack jag äppeljuice. Det går man upp i vikt av i sådana mängder, märkte jag, så nu får det bli något annat."


Premiären närmar sig och i dessa dagar skrivs det en hel del om Fredriksdal i diverse tidningar. Och mer kommer det bli efter den 18 juni! Här är ännu en av dessa artiklar.

Komedi för fulla muggar


35 dagar kvar...

Trots att vädret inte alltid är det snällaste så repas det för fullt bakom häckarna på Fredriksdal! Premiären av Gröna Hissen är den 18 juni och till dess får vi hoppas att vädret skärper till sig!

Nedan hittar du ett par artiklar om pjäsen och om repetitionsstarten, som var i måndags.

Nya Galenskaper på Fredriksdal

Fredriksdal har dragningskraft

Den Stora Premiären

Ni har tidigare kunnat läsa om att Den Stora Premiären och Herrskap och Tjänstehjon kommer på DVD. Den 16 juni är datumet som gäller! Och nu finns det även framsidebild tillgänglig för Den Stora Premiären!

Bilden för Herrskap och Tjänstehjon hittar ni här: Eva på DVD - igen!


Gröna Hissen

Repetitionerna är igång!! Klicka på länken nedan för en intervju med Eva Rydberg och nykomlingarna Johan Ulveson och Anna-Lena Hemström. Och inte minst... en liten smygtitt på repetitionerna!

http://hd.se/noje/2010/05/10/grona-hissen-gar-upp-pa/Program

Visste ni att ni kan köpa tidigare års program från Fredriksdal på hemsidan? Alla program sedan år 2000 finns att tillgå för 70 kr/styck. Besök http://www.evarydberg.se/program.htm, registrera dig som kund och beställ ifall det är något du saknar!

Guldmasken

"Skickligt behärskar hon konsten att vara både spontan och rutinerad. Hennes smittande entusiasm bär föreställningen - även om hennes rollfigurs högsta önskan är att få ta sig en tupplur! För vaket spel och - som alltid - en enastående tajming går årets Guldmask för Bästa Kvinnliga Huvudroll i Musikal/Revy till Eva Rydberg."

Så löd motiveringen när Eva mottog en Guldmask för sin roll som spritkassörskan Siri i Mölle by the sea som spelades på Fredriksdal 2004. Och det är inte den enda Guldmask Eva mottagit genom åren.

Den första fick hon 1999, då var det Juryns specialpris hon tilldelades. Året därpå fick Eva Guldmask nummer två för sin roll som Magda Munter i Arnbergs Korsettfabrik. 2001 gick Guldmasken för bästa kvinnliga biroll till Pernilla Wahlgren som spelade Petronella i Kärlek och Lavemang och året därpå gick den till Ewa Roos för hennes roll som Ida Karsk i Hon jazzade en sommar.

Sedan var det dags för ytterligare en Guldmask till Rydberg. Denna gång för hennes roll i Änglar med glorian på sné som spelades hösten 2003 på Nöjesteatern i Malmö. För sin roll som Truffaldina i Herrskap och Tjänstehjon fick Eva ännu en Guldmask 2006.Guldmasken för Truffaldina i Herrskap och Tjänstehjon

2007 spelades Den stora premiären på Fredriksdal och den mottog åtta nomineringar. Ingen Guldmask till Eva, men Birgitta Johansson och Ola Forssmed tog hem varsin Guldmask för bästa kvinnliga biroll respektive bästa manliga huvudroll. Även Kim Sulocki var nominerad i denna kategori för samma pjäs. Guldmasken för bästa regi gick till Adde Malmberg och bästa kostym gjorde återgien Marianne Lunderquist, inte bara till Den Stora Premiären utan även tre andra föreställningar. För Birgitta var det den tredje nomineringen, men första Guldmasken i den kategorin. Hon var tidigare nominerad för sin roll som en ung Eva Rydberg i Kaos i folkparken 2003 och Herrskap och Tjänstehjon 2006.


Den stora premiären, 2007

2001, 2002, 2005 och 2007 var Eva nominerad i kategorin bästa kvinnliga huvudroll, men tog de åren inte hem någon Guldmask.

I år blev det inte någon Guldmaskgala på grund av för få bidrag, troligen på grund av att många av de pjäser och musikaler som spelades under 2009 var återkommande och hade medverkat vid tidigare Guldmaskgalor. Däribland Singin' in the rain som tog hem nio av de tio Guldmasker den nominerats för vid galan 2007 och slog därmed rekord. Så ingen Guldmask till Eva för henes roll som Parchester i Lorden från gränden, vilket väl annars hade varit mycket möjligt...


Ett gäng glada guldmaskvinnare - de flesta från Singin' in the rain


Klubbtidning

En liten påminnelse till er som fått nyhetsbrevet i mars 2010. Som ni kanske minns så beslutade vi på årsmötet att alla medlemmar ska få vara med och bidra till klubbtidningen. Vi radade upp några kategorier och bad er medlemmar höra av er ifall det är någon av dem ni känner att ni vill skriva om. Kategorierna är som följer:

1. Nyheter - Vad är på gång just nu?

2. Minnen - Berätta om någon gång du träffat Eva, en föreställning du sett eller nåt annat kul minne.

3. Recension - Recensera ett album, en föreställning, eller varför inte Evas bok?

4. Inför sommaren/vintern - Vilka medverkar på Fredriksdal i år? När blir medlemsträffen?

5. Tävling - Korsord, rebusar, citat... Möjligheterna är oändliga!

Som sagt, hör gärna av er om det är något ni vill skriva om. Andra förslag är självklart välkomna även de! Tanken är att tidningen ska utkomma med två nummer per år, ett på våren och ett på hösten, och däremellan skickas det ut kortare nyhetsbrev. Hoppas ni vill hjälpa till för att fanklubben ska få den bästa medlemstidningen någonsin!

Maila:
info@evarydbergsfanklubb.seProsit, kommissarien!

"En död som rör på sig. En städerska med näsan ständigt i blöt. En förkyld poliskommissarie som helst av allt vill gå och hem och lägga sig..."Den döde spelades av Magnus Mark. Kommissarien spelades av Jarl Borssén. Och städerskan, vid namn Lily Piper, var ingen mindre än Eva Rydberg! Medverkade gjorde även Richard Carlsohn, Eva Bysing, Bill Hugg (som ni senaste tiden kunnat se i Andra Avenyn i SVT), Mia Poppe, Kajsa Ernst och Charlotta Mårtensson.Prosit, kommissarien spelades på Palladium i Malmö hösten 2000/våren 2001, regisserade gjorde Jan Hertz. Den utspelar sig i 1930-talets London. Pjäsen är skriven av Jack Popplewell och heter i original Busy Body. Produktionen nominerades till inte mindre än fyra guldmasker. Eva Rydberg och Jarl Borssén nominerades till bästa kvinnliga respektive manliga huvudroll i talpjäs, Eva Bysing för bästa kvinnliga biroll och Marianne Lunderquist för bästa kostym, som så många gånger tidigare. Den enda de tog hem var för bästa kostym. Eva vann istället för bästa kvinnliga huvudroll i musikal/revy för sin roll som Magda Munter i Arnbergs Korsettfabrik.


Miss Lily PiperGrattis!

Idag gratulerar vi Birgitta Johansson och Robert Carlson som igår blev man och hustru!

Stort grattis till dem!!

En liten intervju med Birgitta inför bröllopet:
"Jag ska inte uppträda utan bara vara"

Birgitta och Robert träffades när de spelade tillsammans i Grease på Nöjesteatern i Malmö 2006. I somras spelade de tillsammans i Lorden från Gränden på Fredriksdal och Fredriksdal blir det även denna sommar!Lady Jacqueline och Gerald Bolingbroke, Lorden från Gränden, 2009


Halla Balooba Hej

I sommar blir det förutom Gröna Hissen även barnteater på Fredriksdal! Närmare bestämt Halla Balooba Hej med Pajje Partaj, Busiga Biggan, Kitteltrollet och Katta Kalas. Magi, bus och svängig musik utlovas!

Busiga Biggan och Katta Kalas, eller Birgitta Johansson och Katarina Elmberg, ser vi ju även på kvällarna på Fredriksdal i Gröna Hissen.

Sommarskoj på Fredriksdal med Halla Balooba Hej spelas onsdagar och torsdagar kl 11.00 med start den 7 juli och till och med den 12 augusti.


Läs mer på: http://www.hallabaloobahej.se/ eller gå med i facebookgruppen: Halla Balooba Hej


Boken om Eva

Ni har tidigare kunnat läsa om Boken om Eva. Här kommer lite smakprov... Den rekommenderas starkt!FORUM

Hej alla glada fanklubbsmedlemmar!

Äntligen har vi fått ett nytt forum! Så det är bara att bege sig dit och registrera sig på en gång! Forumet är exklusivt för fanklubbens medlemmar så har du ännu inte betalt medlemsavgiften för 2010 så gör det på en gång så du kan ta del av allt som händer på forumet!

Är du ännu inte medlem, men vill bli så besök http://www.evarydbergsfanklubb.se/ för information om hur du går tillväga.

Hoppas ni har överseende med att allt kanske inte fungerar som det ska nu i början. Men problem är till för att lösas så hojta till så fixar vi det omgående! :)

Forumet hittar ni här:
http://evarydbergsfanklubb.egetforum.se
Sköna maj

Nu är det maj och då börjar repetitionerna inför sommarens föreställning på Fredriksdal - Gröna Hissen, med Eva Rydberg och Johan Ulveson i spetsen. Premiär om exakt 47 dagar!

Tänkte bara passa på att säga att ni hemskt gärna får maila eller kommentera här vad ni tycker om bloggen samt vad ni vill läsa om. Vad är bra, vad är mindre bra, vad vill ni ha mer av? Bloggen är ju till för er alla!

Ha det gott i vårsolen!

//Er bloggare Charlotte
Låter bilden tala för sig själv...

...och ber om ursäkt för dålig uppdatering. Jag är bara människa ;)
RSS 2.0