Idag är dagen...

...då Superhjältejul släpps på DVD!

Julkalendern från 2009 med superhjältarna Supersnällasilversara och Stålhenrik och naturligtvis superskurken Gjerta spelad av Eva Rydberg.

Du hittar DVD:n på bland annat CDON och många andra ställen där du köper DVD-filmer.


Guldkärnan 2010

Det blev som bekant ingen Guldmaskgala i år på grund av för få bidrag, således blev det heller inga Guldmasker för Lorden från Gränden. Men, för några dagar sedan, den 14 oktober, hölls galan Guldkärnan 2010 i Helsingborg. Där hyllades lokala profiler i exempelvis kategorierna Årets personlighet och Årets marknadsförare.

Guldkärnan för Årets evenemang gick till ingen mindre än Fredriksdalsteatern och priset mottogs av Eva Rydberg, som var på plats tillsammans med maken Tony Johansson och flera kollegor från Fredriksdalseatern. Motiveringen löd:

"För att Eva Rydberg med sin ensemble år från år drar fulla hus till sina lustfyllda farser och får massor av människor att må bra av hisnande skrattsalvor. Hon för inte bara Nils Poppes tradition vidare utan har sedan länge skapat sin egen."

Även år 2001 mottog Eva en Guldkärna. Då löd motiveringen:

"Du har bevarat och utvecklat en kär tradition i vår stad, som betyder så oerhört mycket för såväl invånare som besökare. Med värme, humor engagemang får du folk att resa från när och fjärran till en av våra fantastiska attraktioner, som vi är så stolta över. I år har du och din ensemble dessutom slagit publikrekord. Vad vore en sommar i Helsingborg utan ett folkligt, festligt, fullsatt Fredriksdal."


Under åren 1966-1997 delades även ett specialpris ut vid namn Måns Bock-priset. År 1974 gick detta till Nils Poppe.


Vi är väl överens om att Eva är väl värd alla utmärkelser hon kan få. Nu hoppas vi på Guldmasken 2011!
Obesvarad kärlek

Ni har tidigare kunnat läsa om Obesvarad Kärlek. Pjäsen som Eva Rydberg tillsammans med Tomas von Brömssen kommer att spela i Malmö och Göteborg i början av nästa år. Eva har flertalet gånger försökt få von Brömssen till Fredriksdalsteatern, men han har tackat nej. Nu kommer de i alla fall få arbeta tillsammans, dock inte på den scenen.

Obesvarad Kärlek är baserad på en sann historia om Florence Foster Jenkins som inget hellre vill än bli operasångerska - trots att hon är tondöv och saknar rytmkänsla. Denna inte så sjönsjungande karaktär ska gestaltas av Eva Rydberg. Tomas von Brömssen spelar hennes pianist.

För regin står Adde Malmberg och de många kostymerna görs av Lars-Åke Wilhelmsson. Premiären är den 13 januari på Slagthuset i Malmö. Den 4 mars fortsätter föreställningen till Lisebergsteatern i Göteborg där den håller till i hela två månader. Missa inte chansen att se Eva Rydberg och Tomas von Brömssen på scen tillsammans för första gången! Och glöm framför allt inte att köpa biljetter. De släpps på måndag, den 4 oktober!

Läs en intervju från Skånska Dagbladet med Eva Rydberg och Tomas von Brömssen här: Vinterns hetaste par

Mer info om pjäsen och biljettbokning hittar du här: www.2entertain.se


RSS 2.0