Bakom kulisserna på Fredriksdal

Där är arbetet redan igång inför sommarens lustspel, Viva la Greta. I den här videon kan du kika in bakom kulisserna och se hur det går...
Manusförfattaren Mikael Neumann, regissören Anders Albien och Eva Rydberg själv.


Florence Foster Jenkins

Så här lät hon, Florence Foster Jenkins som Eva Rydberg gestaltar i Obesvarad Kärlek. Lyssna och... njut?
Florence Foster Jenkins - Queen of the night


Stall-Erik och Snapphanarna

Ni kanske har hört talas om den filmen. Inspelningarna har pågått i ungefär 15 år nu och stora delar av Sveriges skådespelarelit medverkar. Nu har turen kommit till Eva Rydberg. I sommar ska hon spela in en scen till filmen som handlar om just Snapphanarna.

Läs mer här: Eva Rydberg och Stall-Erik

Du kan läsa mer om filmen och vilka som medverkar i den här artikeln från Expressen.

Björn Skifs får Edvardpris

I samband med förra fredagens föreställning av Obesvarad Kärlek på Slagthuset i Malmö delades årets Edvardpris ut. Det gick, som rubriken säger, till Björn Skifs!

Så vad har det med Eva Rydberg att göra? Ja hon var ju där! Och som hon berättar i dokumentären "Eva Rydberg - 50 år på scen" så har hon också jobbat med Björn Skifs.

Läs mer här: "Fantastiskt fint pris"

Hon jazzade en sommar

Jag såg den häromdagen. En av de bästa från Fredriksdal om ni frågar mig! Från 2002. Den har allt! Eva spelar moralens väktare nummer ett, Ester Lindhagen-Persson. Som den lite bortkomna Ida Karsk ser vi Ewa Roos, en roll för vilken hon vann en Guldmask. Den var hon väl värd!

Lustspelet är skrivet av Arnold och Bach, som även har skrivit bland annat Spanska Flugan och den pjäs som blivit Arnbergs Korsettfabrik (2000), Oskulden från Mölle (1976) och även AB Dun och Bolster (1988) på Fredriksdal.

Åter till jazzen... Som jazzgossen själv ser vi Reuben Sallmander och i övriga roller hittar vi bland andra Marianne Mörck och Fredrik Dolk. Än så länge finns inte detta mästerverk på DVD - det är bara att hoppas på att den dyker upp!
Foto: Mikael Bohlin

Laila Westersund

Som ni säkert har hört så har Laila Westersund gått bort, 68 år gammal. Hon föddes 1942 i Trollhättan och har sedermera fått smeknamnet "Yrvädret från Trollhättan", ett namn hon trivdes med.
Laila debuterade redan som fyraåring och har således en lång karriär bakom sig som mycket mångsidig artist. Redan som barn spelade hon dragspel, piano, trummor och gitarr. Hon var även skicklig på att imitera och hon har gjort Birgit Nilsson, Olof Palme, Jerry Williams, Bert Karlsson och många fler.
Laila hade stora framgångar på Lisebergsteatern i Göteborg. Där har hon flertalet gånger arbetat tillsammans med Eva Rydberg. Bland annat i Hagge Geigerts revyer och i komedin Omaka Par. Det är svårt att beskriva i text vilken mångsidig och fantastiskt artist hon var, men ta en titt på det här klippet!
Laila Westersund i Flunsåsparken 2009
Tack till Kaj Lärka som tagit denna härliga bild på Laila!

Skäms!

...på mig alltså som inte har bloggat sen i januari! Jag ska bättra mig, jag lovar! Jag börjar med en bild på Eva när hon får sin välförtjänta medalj av kungen! :)


RSS 2.0