Härenstam är tillbaka!

De senaste dagarna har Magnus Härenstams sjukdom prytt kvällstidningarnas förstasidor. Men nu är allt som det ska igen och Härenstam är tillbaka som Allan på Fredriksdalsteaterns scen.

"– Det känns underbart. Framförallt för att Magnus är frisk, men också för att rollen är skriven för honom. Toni Rodhin har gjort en fantastisk insats, men Magnus är ju ändå Magnus, säger Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern."

Läs mer i artikeln från HD: Härenstam möttes av applåder

Härenstam på scen igen

Magnus Härenstam som tidigare i veckan drabbades av en blodpropp står på Fredriksdalsteaterns scen redan ikväll igen.

"Det känns jätteskönt, det har varit frustrerande att ligga på sjukhus och inte kunna vara med i föreställningen, säger han."

Läs mer i artikeln från Expressen: Glädjebeskedet: Magnus Härenstam får lämna sjukhuset

Nils Poppe på DVD!

I november kommer fyra av Nils Poppes föreställningar från Fredriksdal släppas i en DVD-box. Fars lille påg (1985), Spanska flugan (1992), Ta mej! Jag är din! (1987) och AB Dun och Bolster (1988) är pjäserna vi återigen kommer att få njuta av! En del av dem har vi även sett sedan Eva Rydberg tog över teatern. AB Dun och Bolster spelades år 2000 under namnet Arnbergs korsettfabrik och Fars lille påg känner vi även igen som Fars lilla tös, från 1999.

Ta mej! Jag är din! har även spelats med Nils Poppe på Fredriksdal under namnet Hjälten från Öresund, på Fjäderholmarna i Stockholm under namnet Fyra bröllop och ett bad och på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg kallades samma pjäs för Bröstsim och Gubbsjuka, 1999.

Den 23 november är releasedatumet. Jag ska inte säga nåt om önskelista för det är ju alldeles för tidigt att börja tänka på julklappar redan nu!
Toni Rhodin hoppar in

När Magnus Härenstam blev sjuk stod hans inhoppare Toni Rhodin redo att ta hans roll. Eva ville inte upprepa fadäsen från 2005.

"Det har tidigare hänt att skådespelare tvingats göra uppehåll i en uppsättning på Fredriksdal. Sven Melander (kapten Jern i "Hemvärnets glada dagar" 2005) sjukskrevs en kväll. Då fick regissören Adde Malmberg hoppa in med manuset i näven.
– Sedan dess garderar vi oss och har alltid stand by för de största rollerna, säger Eva Rydberg."


Läs hela artikeln från HD: Toni Rhodin fick huvudroll

Det finns även en artikel i Expressen: Magnus Härenstam akut till sjukhus

Det låter ju ganska allvarligt, man han säger själv att det var odramatiskt. Nu hoppas vi att några dagars vila gör susen och att han snart kan stå på scen igen!

Magnus Härenstam sjukskriven

Magnus Härenstam har drabbats av en blodpropp i benet och tvingas nu ställa in flera förestallningar av Viva la Greta. Tidigast den 19 juli är han tillbaka igen. Tills dess är det hans understudy Toni Rhodin som spelar rollen som läskedrycksfabrikanten Allan.

Läs mer i Sydsvenskans artikel: Härenstam fick blodpropp

Jag hoppas för allas skull att Magnus Härenstam snart är på benen igen!

Dom kallar oss skådisar

I programmet Dom kallar oss artister som sänts i SVT fick vi följa några svenska artisters vardag. Nu är det skådespelarnas tur. Medverkar gör bland andra Maria Lundqvist, Krister Henriksson och ingen mindre än Eva Rydberg!

Exakt sändningsdatum är inte satt än, men någon gång kring jul får vi se Eva i TV! Det är ett tag kvar, men ni behöver inte vara oroliga för att glömma. Jag ska självklart påminna er!RSS 2.0