Prosit, kommissarien!

"En död som rör på sig. En städerska med näsan ständigt i blöt. En förkyld poliskommissarie som helst av allt vill gå och hem och lägga sig..."



Den döde spelades av Magnus Mark. Kommissarien spelades av Jarl Borssén. Och städerskan, vid namn Lily Piper, var ingen mindre än Eva Rydberg! Medverkade gjorde även Richard Carlsohn, Eva Bysing, Bill Hugg (som ni senaste tiden kunnat se i Andra Avenyn i SVT), Mia Poppe, Kajsa Ernst och Charlotta Mårtensson.



Prosit, kommissarien spelades på Palladium i Malmö hösten 2000/våren 2001, regisserade gjorde Jan Hertz. Den utspelar sig i 1930-talets London. Pjäsen är skriven av Jack Popplewell och heter i original Busy Body. Produktionen nominerades till inte mindre än fyra guldmasker. Eva Rydberg och Jarl Borssén nominerades till bästa kvinnliga respektive manliga huvudroll i talpjäs, Eva Bysing för bästa kvinnliga biroll och Marianne Lunderquist för bästa kostym, som så många gånger tidigare. Den enda de tog hem var för bästa kostym. Eva vann istället för bästa kvinnliga huvudroll i musikal/revy för sin roll som Magda Munter i Arnbergs Korsettfabrik.


Miss Lily Piper



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0