Glad midsommar!!


Den andra bloggen...

Det finns en till blogg om Eva Rydberg och Fredriksdal. Den finns på Eva Rydbergs officiella hemsida och den innehåller lite kul betraktelser från andra sidan häckarna... Läs den också!

Ni hittar den här.

Viva la Greta!

Strålande recension från DN!

Dagens Nyheter gillade Viva la Greta!

"Det fiffiga med Catos och Neumanns manus är att de lokaliserar handlingen, inte till förra hälften av 1900-talet som det brukar vara, utan till 70-talet, det kulörta peace and love-decenniet. På det sättet kommer de inte bara åt en rivig låtskatt; de kommer också åt en tid full av motsättningar som publiken fortfarande kan relatera till."

Läs hela recensionen här.
Foto: Mikael Bohlin

Recension från Kristianstadbladet

"Med sig har Allan blivande yngre frun Daisy från Texas (Birgitta Rydberg) vilken med skrattmåsliknande röst missförstår precis allt. Återigen en härlig karaktär av alltmer rutinerade Birgitta som vet hur man tar plats och sparrar mamma Eva."

Läs hela recensionen här.

Recension från Sveriges Radio

"Eva Rydberg är som vanligt pålitligt proffsig och funkar ihop med Härenstam, fast bäst är hon tillsammans med Alexander Larsson, som gör en afrosvensk cykelreparatör från Halland och ständigt är föremål för missförstånd."

Läs hela recensionen här: 70-talskomik på Fredriksdal

Härenstam grundlurad på 70-årsdagen

I söndags fyllde Magnus Härenstam 70 år och självklart skulle han gratuleras. Det blev en hel Fredriksdalspublik som hurrade för honom. Galenskaparen Claes Eriksson var där och sjöng en specialkomponerad sång.

Läs mer i Kvällsposten

Fredriksdal 2012

Följande står att läsa på sista sidan i årets program:


"Nästa sommar plockar Eva fram ett nytt ess ur rockärmen. Mer än ett förresten. En riktigt folkkär artist återkommer. En annan välkänd profil av samma kaliber debuterar. Och pjäsen är ett riktigt ess. Så essensen av patiensen på estraden 2012 blir idel säkra kort i ett synnerligen tillspetsat skådespel. Men Eva håller masken och tiger som muren ytterligare några månader. Alla korten på bordet utlovas till månadsskiftet oktober-november."


Jag är nyfiken! Så kom igen! Ge mig era bästa gissningar!


Betraktelser från premiären

Efter regn kommer solsken och det gjorde det även den här gången. Premiärkvällen till ära var det blå himmel hela kvällen.

De grå stolarna var upptagna nästan varenda en och jag är glad att de inte var gröna. Bekvämligheten var helt okej.

Viva la Greta rivstartade rätt ordentligt tycker jag. Ola Forssmed och Eva Rydberg gjorde entré tidigt och den var rolig på en gång. En stund senare gjorde Birgitta Rydberg, alias Daisy, entré och då blev det genast ännu roligare! Forssmed utnyttjade såklart sin "gummikropp" och Alexander Larssons akrobatik var imponerande.

Det gör mig glad att Eva har huvudrollen. Forssmed har tagit över den krävande roll med många klädbyten som hon hade när Husan Också spelades, men Eva är med mycket och hon är lika fantastisk som alltid!

Den som saknade musiken i Gröna Hissen behöver inte bli besviken i år. Här är det dessutom hög igenkänningsfaktor på de gamla 70-talshitsen. Hooked on a feeling, Hot Stuff, Blame it on the Boogie, Matrimony och många fler!

En ex-man som har en ny fästmö och som kommer hela vägen från Amerika för att träffa sex barn som han inte har. Det är som upplagt för en invecklad intrig, men det är ingen som riktigt hamnar i klistret så illa att man befarar att han aldrig ska komma loss.

På det stora hela är Viva la Greta bra! Den inkluderar lite förlorade söner, någon som blir lurad och mycket kärlek och humor! Mycket bra och svängiga sång- och dansnummer. Ännu bättre blir det av att man känner igen de flesta melodierna! Det var mycket fart och mycket skratt och efter en stund glömde jag att jag satt på en grå plaststol.Foto: Mikael Bohlin

Videoklipp från premiären!

Lite spoilervarning får jag väl säga... Men för den nyfikne - titta och njut!Grattis Eva!!

Hipp hipp hurra! Eva Rydberg fyller år idag!!


Jag vill tacka alla som var med och skickade en födelsedagshälsning till Eva. De ska förhoppningsvis ha nått henne idag och jag tror att hon kommer bli glad :)

Och så en favorit i repris... ;)Ska man inte va' glad på sin födelsedag?

"Snits i kupletten"

"Visst bjuder manuset på ett antal roliga repliker, men själva idén att förankra intrigen i en bedagad 70-talsmentalitet skänker inga automatiska satiriska fullträffar. Ser man däremot det hela som en enklare nummerrevy är det musikalisk snits i kupletterna och fint drag i koreografin, som gestaltas av en ensemble med uppgift att föreställa en husockuperande brokig och flummig folkstam på glid genom tillvaron."

Så låter det från Sydsvenskan. Läs hela recensionen här.
Foto: Mikael Bohlin

"Musikalnumren bär upp föreställningen"

"I det ögonblick Ola Forssmed, alias Jean alias Jan Johansson, kommer in som flugviktsboxaren Spiggen till Rocky-temat Eye of the tiger, och inkluderar hela ensemblen i en totalt anarkistisk boxningsmatch i slowmotion då har Viva la Greta! rott hem spelet. Scenen är urskickligt genomförd, och en obetalbart rolig blinkning till 70-talets filmhistoria med Tjuren från Bronx och, förstås, Rocky."

Läs hela recensionen från Helsingborgs Dagblad här.


Foto: Tobias Andersson

Premiär!

Salongen var nästintill fullsatt. Himlen var blå och solen tittade fram efter eftermiddagens regn. Det var en perfekt premiärkväll!

Jag kommer självklart att berätta mer, men först kommer lite bilder. Klicka här!
3 dagar kvar...

Snart är det dags!

"För första gången står Eva Rydberg, 67, och Magnus Härenstam, 69, på Fredriksdalsteaterns scen tillsammans. 
Det sker i sommarens lustspel 'Viva La Greta'."


Läs mer i dagens Kvällsposten

Bildregn!

Hoppas det är det enda regn vi kommer få i sommar...
Alla bilder är tagna av Mikael Bohlin.

Födelsedagshälsning till Eva!

Ni som inte har skickat in en födelsedagshälsning till Eva har ännu inte missat er chans! Ni har hela dagen idag på er att knåpa ihop en hälsning och maila den till mig på evarydbergbloggen@live.se.

Ju fler desto roligare! Så jag hoppas att Du också vill vara med och göra Eva glad!

Läs mer lite längre ner i bloggen
5 dagar kvar...

Nu är den här! Premiärveckan! Dags för de sista justeringarna, publikrep, genrep och på fredag är det premiär!
Jag ska dit och självklart kommer ni få en rapport här kort efter premiären, så kika in då igen!

Husan också!

I sommar spelas, som vi alla vet, Viva la Greta på Fredriksdalsteatern. Den baseras på en pjäs vid namn Husan Också, skriven av Mikael Neumann och Åke Cato. De har även gjort bearbetningen av pjäsen inför sommarens uppsättning.

Husan Också spelades på Fredriksdal 1995. Det var Evas andra uppsättning sedan hon blivit teaterchef. Den handlar om Manfred som ljugit ihop en historia för sin syster i USA att han har en massa barn och att han behöver pengar till deras utbildning. Systern har i tron att barnen finns skickat Manfred pengar och nu kommer hon på besök från USA och vill träffa barnen. Manfred tar husan Matilda till hjälp för att hans syster Doris inte ska upptäcka att barnen inte finns.

Medverkade gjorde, förutom Eva Rydberg, bland andra Ewa Roos, Gunilla Poppe, Håkan Mohede, Ulf Dohlsten och Puck Ahlsell.Foto: Mikael Bohlin

Glöm inte!

Ni har ni två dagar på er att skicka in en födelsedagshälsning till Eva. Det vore väl jättekul om hon kunde få så många som möjligt! Det tycker jag i alla fall :)

Så skriv ett litet grattis, eller vad du känner för, och skicka till evarydbergbloggen@live.se, så får Eva hälsningen lagom till födelsedagen!

Läs mer här!


Ola Forssmed

Ola gör i år sin andra sommar på Fredriksdal. Han var med i Den Stora Premiären 2007 och spelade Groucho Marx.

Ola föddes i Växjö den 6 september 1973. Många känner nog igen Ola från Rederiet där han medverkade flera år. I filmväg har Ola medverkat i bland annat Göta Kanal 2, Jönssonligan spelar högt och LasseMajas detektivbyrå.

Förutom Fredriksdal har Ola även spelat friluftsteater på Fjäderholmarna i Stockholms skärgård, Fyra bröllop och ett bad, 2008. Han medverkade även i succén The Producers som spelades i Stockholm, Göteborg och Malmö.

I sommar ser vi Ola som alltiallon Jean på slottet Rosendal. Premiär om 8 dagar!!
Gratulera Eva på födelsedagen!
När Eva Rydberg fyllde 65 år blev hon överraskad så här av sin publik. Den 20 juni fyller hon 68 år! Jag tycker såklart att vi, Evas fans och beundrare, ska överrösa Eva med gratulationer på födelsedagen i år, vad tycker ni?! Vill du kanske skriva en dikt, några rader om hur bra hon är eller bara säga grattis? Då gör vi det! Ta chansen och skicka din personliga födelsedagshälsning till Eva!

Alla fanklubbsmedlemmar och bloggläsare som vill gratulera Eva på födelsedagen kan skicka sin hälsning i ett mail till mig på evarydbergbloggen@live.se, så kommer jag se till att Eva får era hälsningar lagom till födelsedagen. Sista dagen att skicka din hälsning, för att vara säker på att den kommer med, är den 12 juni. Skriv gärna namn, eller smeknamn om du hellre vill det, och var du bor någonstans.

Hoppas ni nappar på mitt förslag, för visst vill vi låta Eva veta hur uppskattad hon är?!


//Charlotte

Eva på DVD!

1 juni innebär också att nu finns Hemvärnets Glada Dagar och Gröna Hissen på DVD!! Så skynda, köp!

Du hittar dem bland annat i Eva Rydbergs webshop.

Sommar!

Det är juni. Juni är en sommarmånad. Och premiärmånad! Om 17 dagar är det dags!

Om du bor i nordvästra Skåne så missa inte HD:s sommarbilaga idag. Där kan du läsa lite om Viva la Greta och vilket som är Evas smultronställe i Skåne. Bilder finns det också!
RSS 2.0