Hall of Fame

Ni har kanske noterat att det har skett en del förändringar på Eva Rydbergs officiella hemsida. En av dem är den nytillkomna sidan Hall of Fame. Här finns kartlagt alla skådespelare och statister och vilka föreställningar de medverkat i på Fredriksdal sedan Eva Rydberg tog över teatern 1994. Det är en del. Överst på listan finner vi självklart Eva själv. Sedan följer Birgitta Rydberg, Ewa Roos, Kalle Rydberg, Karin Bergström och Fredrik Dolk också i topp. Och många, många fler.

Se hela listan här:
Hall of Fame

PS. Imorgon bjuder jag på en liten decemberöverraskning... ;)


Trolltider i Kristinehamn

En av de populäraste julkalendrarna genom tiderna är Trolltider från 1979, med Birgitta Andersson och Eva Rydberg i huvudrollerna. Den blev så omtyckt att den visades som julkalender även 1985 och gick sedan i repris igen 1994.

Nu sätts Trolltider upp som barnteaterföreställning i Kristineham i Värmland. Medverkar gör bland dem ett gäng ungdomar från estetprogrammet på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. Premiären är imorgon den 24 november och de spelar sex föreställningar.

Läs en artikel från Karlskoga-Kuriren här: Populär julkalender blir barnteater i Kristinehamn
Klicka här för att läsa mer om julkalendern Trolltider.
Ny hemsida!

Men du hittar den på samma adress som tidigare. Jag pratar om evarydberg.se som har fått en liten uppfräschning. Mycket snyggt och funktionellt tycker jag! Gör ett besök och kolla in den nya designen!


Ur Se & Hör 1994


Vilken Högoddsare!

För en dryg vecka sen, den 5 november, var det premiär på Vilken Högoddsare i Karlshamn. En romantisk komedi med Thomas Petersson. Medverkar gör även Ing-Marie Carlsson, Robin Stegmar, Anna-Karin Palmgren, Fredrik Olofsson och Birgitta Rydberg.

Expressen skriver: "Alltså det förväxlas och det förvecklas och när det är som snurrigast säger Eva Rydbergs skitduktiga dotter Birgitta att hon inte fattar nånting. Och då skrattar Karlshamn lite artigt."

Och så här skriver Blekinge Läns Tidning: "Möjligen kunde rollen som Matilda, spelad av Birgitta Rydberg göras något mindre naiv. Likaså går det tuffa och samtidigt snälla inte riktigt ihop i Anna-Karin Palmgrens karaktär Isabelle."
De båda recensionerna hittar du här:

Tårsprutande kul - Expressen

Dråplig och sanslöst rolig fars hade Sverigepremiär i Karlshamn - BLTEva i Paris

Eva Rydbergs man Tony Johansson berättar om när Eva showade i Paris på 80-talet. Detta är något som Eva har gemensamt med sin karaktär Greta i sommarens uppsättning på Fredriksalsteatern, Viva la Greta!

Läs hela artikeln här: Klart för Eva Rydbergs sommarfars

"För det första var det så jädra bra låtar."

Det är en av anledningarna till att Eva Rydberg ville spela 70-tal på Fredriksdalsteatern. Om vi får höra en del av dessa härliga 70-talsklassiker på Fredriksdal i sommar är dock fortfarande oklart. Tillstånd krävs från upphovsmännen. Annars får det bli nyskrivna 70-talshits...

I en intervju med Helsingborgs Dagblad berättar Eva även om att återigen spela Husan Också från 1995.

"...det är bara kärnan som är kvar, allt annat är nytt. Jag spelar primadonnan Greta Mohlin, som var känd i Paris på 20-talet."

Om Magnus Härenstam som debuterar på Fredriksdal sommaren 2011 säger Eva att han är en underhållande och bra artist och hon tror att de kommer passa bra ihop.

Läs hela artikeln här: Rydberg tillbaka till rötterna med Magnus Härenstam
Viva la Greta!

Nu är det avslöjat! Sommaren 2011 blir det ett klassiskt Fredriksdalskt lustspel vid namn Viva la Greta! För första gången utspelar sig handlingen på 70-talet, vilket präglar både kläder och musik.
.
Som Greta ser vi Eva Rydberg. Som tidigare avslöjat gör Magnus Härenstam sin debut på Fredriksdal, som amerikanen Allan. Den hyllade Ola Forssmed återkommer för sin andra sommar på friluftsteatern, denna gång som slottets alltiallo Carl-Åke alias Jean. Som Allans flickvän, Daisy, ser vi Birgitta Rydberg. I övriga roller syns Toni Rhodin, Robert Rydberg, Karin Bergquist, Kalle Rydberg och Alexander Larsson. För regin svarar, precis som för Gröna Hissen, Anders Albien. Manus är skrivet av Åke Cato och Mikael Neumann.
.
Handlingen är förlagt till Helsingborg, på Rosendals slott, där Greta lever efter mottot "för mycket av det goda kan vara helt underbart". Här kommer Allan in i bilden. För någon måste ju finansiera detta dyra leverne. Till sin hjälp att lura pengar av Allan har Greta sin vän Carl-Åke/Jean. Daisy börjar dock ana att allt inte står rätt till.
.
För första gången sedan Eva Rydberg tog över Fredriksdalsteatern återanvänder hon en pjäs. Årets lustspel spelades även 1995, då under namnet Husan Också! Den som har sett Husan Också kanske känner igen historien, men vi kan också räkna med en hel del förändringar.
.
Mer info kommer!
.

Foto: Mikael Bohlin


RSS 2.0