Exklusivt erbjudande!

Glöm inte att beställa Kärlek och Lavemang och Viva la Greta på Ginza till 20% rabatt! Erbjudandet gäller till och med den 25 juni.

Läs mer här: Exklusivt erbjudandeVideoklipp från Arsenik!

Oj oj oj, vilken mördande ploj...
Grattis Eva!!

Stort grattis på födelsedagen till världens bästa Eva Rydberg!!!

Ska man inte va' glad på sin födelsedag?

Inför premiären

En intervju som gjordes med Eva Rydberg inför premiären av Arsenik och gamla spetsar.

"-Ja jag lär mig hela tiden nya saker och känner att jag kan göra allting lite bättre. Sen är det kul att leta pjäser som folk kan komma att gilla. Har hittat en jättebra sak till nästa sommar."

Läs hela intervjun här: Eva Rydberg: Jag älskar rollenEtt par recensioner till

Det råder lite delade meningar om fredagens premiärföreställning. 4 av 5 i Skånskan är inte illa! Kvällspostens recensent verkade inte lika lyrisk. Han kanske, likt Mortimer, föredrar musikaler. Men alla verkar vara överens om att Eva Rydberg om Marianne Mörck var fantastiska som de två systrarna.

Kvällspostens recension: Rolig intrig - men trögstartad

Och en recension från eventnews.se: Rutinerat och livsfarligt radarpar
Foto: Mikael Bohlin

Fantastisk recension!

Skånska dagbladets recensent gillade verkligen Arsenik och gamla spetsar - såklart!

"Eva Rydberg och Marianne Mörck är läskigt bra som systrarna Martha och Abby Brewster. Med små gester och perfekt samspel sinsemellan lyfter de fram den absurda humorn och prickar in fullträffarna på löpande band. Det är komiskt finlir, mycket njutbart ner till ögonkastnivå och inte minst i undertexterna. Systrarna Brewster kompletteras på högsta nivå av Björn Kjellman, systersonen Mortimer Brewster, som är den som får stå för det stora utspelet, vilket representerar de lite mer normala känslorna i sammanhanget. Han får lyfta på locket och släppa ut trycket kort sagt."

Läs hela recensionen här: Systrarna tar hem spelet
Foto: Mikael Bohlin

Premiär!

I fredags hade Arsenik och gamla spetsar premiär och nu finns det självklart en hel del recensioner att läsa, nedan kan du läsa två av dem. Fler kommer! Eva Rydberg och Marianne Mörck som de mördande systrarna Brewster verkar ha blivit en succé!

----------

Helsingborgs Dagblad:

"Det är alltså Martha och Abby Brewster som förkroppsligar pjäsens komiska kärnpunkt och Eva Rydberg och Marianne Mörck är suveräna i rollerna."


----------

Sydsvenskan:

"Replikerna droppar in med nålsticksprecision. Tanterna omges av förvirrade syskonbarn och aningslösa poliser – Björn Kjellman är snurrigt desperat och Kalle Rydberg bindgalet storhetsvansinnig, Hans-Peter Edh ruskig gangster och en konstapel, Andreas Andersson, genomför ett solonummer prestissimo, minnesvärt bisarrt."

Galna systrar i årets komediMartha - Eva Rydberg

Fast lite tokig ser hon allt ut att vara...Foto: Mikael Bohlin

Arsenik och gamla spetsar - betraktelser från ett rep

Imorgon är det premiär på Fredriksdal! Jag såg föreställningen redan i tisdags och trots att det var hela tre dagar kvar till premiären var det hur bra som helst. Jag ska inte avslöja för mycket om handlingen, men berätta lite vad jag tyckte om föreställningen.

Eva Rydberg och Marianne Mörck spelar två förtjusande tanter som alla tycker om (med väldigt snygga klänningar!). Ingen hade väl någonsin kunnat tro att de skulle vara mördare. Trots publikens vetskap om detta tog handlingen en intressant vändning tidigt i pjäsen, vilket var kul! Naturligtvis blandades flera människor in i intrigen och det blev förväxlingar, som sig bör i en fars på Fredriksdal.

Musiken i pjäsen användes på ett sätt som inte tidigare gjorts på Fredriksdal, såvitt jag vet, och det förhöjde upplevelsen avsevärt. Det var däremot inte särskilt mycket sång och dans som var integrerad i pjäsen, utan lite mer vid sidan av, som i Gröna Hissen.

En komedi, men ändå med allvar och spänning.

Många roliga repliker. Fantastiskt roliga karaktärer. De två oskuldsfulla damerna, en brorson som tror att han är president och en polis som vill bli författare. Hade dock önskat se mer av Håkan Mohedes komiska talang!

Det kommer bli en mördande kul sommar på Fredriksdal!Foto: Mikael Bohlin

Exklusivt erbjudande...

...för dig som läser Eva Rydberg-bloggen!
Hade du inte turen att vinna DVD:erna i tävlingen? Var inte ledsen för det. Du kan nu få köpa dem med 20% rabatt om du beställer dem från Ginza!

Kärlek och Lavemang hittar du här


Viva la Greta hittar du här


Ange rabattkod rydberg i kassan så får du 20% rabatt! Erbjudandet gäller fram till den 25 juni, så passa på!Ändringar i ensemblen!

Robert Rydberg kommer inte längre medverka i Arsenik och gamla spetsar. Han ska istället agera Måns Zelmerlöws sidekick i Allsång på Skansen. Så vill ni se Robert Rydberg får ni bänka er framför tv:n om tisdagskvällarna i sommar!

Roberts roll tas över av Kalle Rydberg och Kalles tidigare roll kommer att spelas av Andreas Andersson, som vi bland annat såg på Fredriksdal i Kaos i Folkparken 2003 och Hemvärnets glada dagar 2005. Och i julkalendern 1996 förstås - Mysteriet på Greveholm!
Robert Rydberg i Gröna Hissen, 2010

DVD:erna är här!

Nu har DVD:erna släppts. Kärlek och Lavemang och Viva la Greta. Vinnarna av tävlingen kommer att få sina DVD:er med posten inom kort.

Jag har blivit lovad att bloggens läsare ska få 20% rabatt på DVD:erna, men rabattkoden krånglar, så jag hoppas det löser sig snart och att ni orkar vänta lite till!
Karamelodiktstipendiet till Eva Rydberg!

Ett stort grattis till Eva Rydberg som igår mottog Povel Ramels Karamelodiktstipendium!

Läs mer och se fler bilder här: Eva Rydberg får KaramelodiktprisRSS 2.0