Trolltider

En häxa, en fe, ett bergatroll och en osynlighetsluva. Det är ingredienserna i 1979 års julkalender. I en sko i en gammal bortglömd väska i skogen sover de två små trollen Kleva och Tova. Eller Gloria och Daisy som de numera kallar sig. De små trollen bor i skogen, inte alltför långt borta ifrån huset där människorna bor, eller berget där bergatrollet sover och vaknar vart 700:e år...





Berättelsen är skriven av Camilla och Maria Gripe och Trolltider blev framröstad som en av de populäraste Tv-serierna för barn genom tiderna på FN-galan 1995. Kalendern blev så omtyckt då den sändes att den sändes som julkalender även 1985. År 1994 sändes den igen, dock ej som julkalender denna gång.

Hela kalendern finns att köpa på DVD. Den underbara musiken skriven av Lasse Dahlberg och Björn Isfält med texter av Britt G Hallqvist och Camilla Gripe finns på CD. Båda hittar du bland annat på CDON och Ginza.





Kleva och Tova spelas av inga mindre än Eva Rydberg och Birgitta Andersson. Som fen Dorabella och Häxan Mara ser vi Siw Malmkvist och Lena-Pia Bernhardsson. Medverkar gör även bland andra Ted Åström, Sigge Fürst och Stig Järrel.

Klicka på länken nedan för att se ett litet klipp från Trolltider och höra Eva själv berätta om varför hon tror att just Trolltider blev så populär.

Julkalendrar genom tiderna



Kommentarer
Postat av: sara

Älskar kommentaren på slutet :)

men skulle vara kul att hitta nån intervjuv om hela superhjältejul oxå :D

Eva Rydberg <3

2010-04-19 @ 21:27:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0